Wij gebruiken cookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken. Door op deze site te blijven gaat u akkoord met ons gebruik van deze cookies.

Berichten

Regelmatig zijn hier nieuwe bijdrages te lezen van medewerkers van Nieuwint & Van Beek.

 • Cash Conversion Cycle

  21 januari 2020

  De Cash Conversion Cycle -- een tool om als ondernemer inzicht te krijgen in de omlooptijd van jouw investeringen.

 • Lean Management

  7 november 2019

  Deze maand staat “samenwerken” centraal bij NEVB. Een interessant onderwerp dat hieraan is gerelateerd, is “Lean Management”. In onderstaand artikel gaan wij hier verder op in; wellicht is deze methode ook voor jouw organisatie inzetbaar.

 • Waarom makkelijker maken

  7 februari 2019

  De slogan van de belastingdienst dat zij het niet leuker kunnen maken, maar wel makkelijker hoor je nu al een tijdje niet meer.

 • Verbeter de wereld...

  15 januari 2019

  ‘Honderden miljarden uitgeven om de aarde 0,0003% minder warm te maken, dat roept weerstand op bij de burger. En dat is begrijpelijk. Er zijn ook ander manieren om Nederland stevig te vergroenen.’ Aldus een artikel in het FD.

 • Van de regen in de drup

  4 december 2018

  Hema eigenaar mikt op verkoop filialen aan franchisers. Volgens een artikel in het FD wil Marcel Boekhoorn het geld gebruiken voor snellere expansie in het buitenland. Dat is een verrassend bericht.

 • The sky is the limit

  8 november 2018

  Als je nummer één staat dan ben je de partij waar anderen zich een willen spiegelen. Je bent een voorbeeld en je hebt verstand van pensioenzaken. Dit zou je denken. Maar de realiteit is anders want er is ruzie over de rekenrente en de hoogte daarvan heeft veel invloed op de dekkingsgraad.

 • Wie betaalt de rekening van elektrisch rijden?

  2 oktober 2018

  Elektrisch rijden is actueel en de overheid doet er alles aan om de consument te verleiden om over te stappen. Beter gezegd, de overheid doet er alles aan om de zakelijke rijder te laten overstappen.

 • Financiele robot komt

  6 september 2018

  De financiele dienstverlening automatiseert in rap tempo. Zo’n 1,5 jaar geleden besteedde ik een column aan de oprukkende robots na een lezing van Bill Gates. De Europese Unie was bezig met het ontwerp van een ethisch raamwerk. Nu is het tijd voor een specifieke robot in de financiële dienstverlening.

 • Zorgzame samenleving is nep

  3 augustus 2018

  Verzekeraars zetten risicovolle beroepen massaal buiten de deur. De kop van een krantenartikel waarin ook melding wordt gemaakt van verzekeringsadviseurs die alarm slaan. Taxichauffeurs, veehouders, dakdekkers, verloskundigen. Het wordt steeds moeilijker of zelfs onmogelijk om ook voor deze beroepsgroepen schade- en aansprakelijkheidsverzekeringen af te sluiten.

 • Agressieve taxplanning

  4 juli 2018

  Steeds meer vermogende particulieren en bedrijven komen de laatste jaren negatief in het nieuws, omdat zij weinig of geen belasting betalen.

 • more

Meest Gelezen